Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα χαστούκια της Κανέλλη



To γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες ντροπής. Εικόνες που δείχνουν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να πετάει νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Δούρου και στη συνέχεια να χαστουκίζει και να ρίχνει μπουνιά στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.



Όλα τα ξένα μέσα κάνουν αναφορές για τις αντιδράσεις του συνόλου του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα για το επεισόδιο αλλά αναφέρονται και εκτενώς για την επίθεση ενός άνδρα βουλευτή προς 2 γυναίκες συναδέλφους του. Αναφορές γίνονται και για τη δράση του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Η La Repubblica αναφέρει στην ιστοσελίδα της: Φιλοναζί έλληνας βουλευτής γρονθοκοπεί γυναίκα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση

Το BBC πρώτα μετέδωσε έκτακτο δελτίο ενώ στην ιστοσελίδα του αναφέρει την πρωτοφανή επίθεση του Κασιδιάρη προς την Κανέλλη.

Η γαλλική LE FIGARO αναφέρει ότι εκλεγμένος βουλευτής νεοναζί επιτίθεται σε δύο γυναίκες και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ομάδα πρώην παρανόμων που διεκδικεί με το 4% των πρώτων εκλογών να μπει για δεύτερη φορά στη Βουλή.

Το ABC NEWS αναφέρει ότι μέλη ακροδεξιού κόμματος χτύπησαν σε τηλεοπτική μετάδοση και ότι η Χρυσή Αυγή απορρίπτει τον τίτλο των νεοναζί που τους επιρρίπτουν.

Η Washington Post αναφέρει ότι μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε κατά βουλευτών της αριστεράς κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής. Επίσης επισημαίνει ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Το πρακτορείο ειδήσεων ΑSSOCIATED PRESS μετέδωσε ότι το ακροδεξιό κόμμα που πριν ένα μήνα μπήκε στη βουλή προκάλεσε πανδαιμόνιο επιτιθέμενος σε δύο μέλη αριστερών κομμάτων του κοινοβουλίου την ώρα τηλεοπτικής εκπομπής.

Και την Ηuffington Post απασχόλησε το θέμα η οποία ανέφερε τις νεοναζιστικές πεποιθήσεις του κόμματος που εκπροσωπεί ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το Γερμανικό Del Spiegel δημοσιεύει φωτογραφία από το επεισόδιο και κάνει λόγο για νεοναζί πολιτικό που δέρνει αριστερή συνάδελφό του.

Το γαλλικό L'express Magazine κάνει λόγο για Νεοναζιστή βουλευτή που χτύπησε κομμουνίστρια συνάδελφό του στην τηλεόραση ενώ αναφέρει ότι η αστυνομία έχει εκδώσει ένταλμα για να τον συλλάβει. Η ιστοσελίδα προχωράει περισσότερο και αναλύει τον τρόπο που ξεκίνησε το επεισόδιο δηλαδή ότι προέβη σε αυτή τη πράξη μη μπορώντας να ανεχτεί την συμπεριφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αναφορά σε προσωπικά προβλήματα που έχει με την δικαιοσύνη.