Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η κρίση...δεν πάει EURO - "Αστρονομικά" τα έσοδα της διοργάνωσης



Οι διοργανωτές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας ότι τα συνολικά έσοδα από τη διοργάνωση θα ξεπεράσουν το 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ.



Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2012, που θα φιλοξενήσουν από Πολωνία και Ουκρανία, θα είναι η πλουσιότερη διοργάνωση στην ιστορία.

Τα έσοδα υπολογίζονται σε 1 δισεκατομμύριο 355 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 84% προέρχεται από την πώληση των δικαιωμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις εμπορικές δραστηριότητες.

Ο αριθμός προκύπτει από την έκθεση για τις οικονομικές πτυχές του Euro 2012, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας «Stageup-Sport & Leisure Business».

Η πώληση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων θα αποφέρει 840 εκατομμύρια ευρώ, ποσό μεγαλύτερο κατά 4,8% συγκριτικά με τη διοργάνωση της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Τα έσοδα από τις εμπορικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των χορηγιών, θα είναι μειωμένα κατά 1,4% (290 εκατομμύρια ευρώ) σε σχέση με το Euro 2008.

Η παρουσία 1,4 εκατομμυρίων θεατών στα πολωνικά και ουκρανικά γήπεδα θα φέρει 125 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των διοργανωτών, που σημαίνει αύξηση 24%.