Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η πρώτη ΦΩΤΟγραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου από τη ζωή του στη φυλακή


Ντυμένος με ελαφρύ γαλάζιο πουκάμισο, σκούρο μπλε σπορ παντελόνι και μαύρα μοκασίνια, ο Άκης Τσοζατζόπουλος απεικονίζεται τη στιγμή που είναι έτοιμος να σηκώσει το ακουστικό από τον τηλεφωνικό θάλαμο των φυλακών για να κάνει επαφές με τους δικηγόρους του, τους στενούς συνεργάτες και τους δικούς του ανθρώπους.


Αυτή είναι η καθημερινή συνήθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου. Περνά πολλές ώρες καθημερινά στον τηλεφωνικό θάλαμο συνομιλώντας για τα στοιχεία της δικογραφίας την οποία ξεσκονίζει διαρκώς.

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσίευσε αποκλειστικά την φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου λίγο πριν περάσει την πόρτα του κελιού του στην 6η Πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Μια φορά την εβδομάδα μπορεί να συναντιέται με τη σύζυγό τους Βίκυ Σταμάτη σε ειδικό χώρο και να περνούν λίγες ώρες μαζί. Προνόμιο που το έχουν μόνο όσοι τρόφιμοι είναι παντρεμένοι.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας, τρεις φορές την εβδομάδα συναντά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τους δικηγόρους του ενώ απο τους δικούς του ανθρώπους που τον επισκέπτονται πάντα όταν το επιτρέπει ο κανονισμός της φυλακής, ζητά καθαρά ρούχα και βιβλία.

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες ότι η συμπεριφορά του ήταν αλλοπρόσαλλη. Ότι κυκλοφορούσε ημίγυμνος και προσπαθούσε να τηλεφωνήσει χωρίς να τοποθετεί την κάρτα.

Όμως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τον ζουν καθημερινά διαψεύδουν τα πάντα και μιλούν για κακόβουλες φήμες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δικηγόρος του Γιάννης Παγορόπουλος ο οποίος δηλώνει στο Πρώτο Θέμα: «Τον εντολέα μου τον βλέπω τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι σοβαρός, στιβαρός έχει συγκροτημένη άποψη για τα πάντα και είναι μια χαρά στις απόψεις του και τις αντιλήψεις του. Έχει πολιτική σκέψη διαυγή και κρυστάλλινη»