Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Στάση πληρωμών σε ξενοδοχεία λόγω πολιτικής αστάθειας


Αναστέλλει τις πληρωμές προκαταβολών σε ελληνικά ξενοδοχεία η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού "VERATOUR" επικαλούμενη την κυβερνητική αστάθεια. Διαβάστε τι θα ισχύσει από εδώ και στο εξής



Στον αέρα βρίσκονται έξι μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας μετά την απόφαση της ιταλικής εταιρείας τουρισμού "Veratour", με την οποία συνεργάζονται, να αναστείλει τις πληρωμές μέχρι η κατάσταση στη χώρα μας να σταθεροποιηθεί.

Ειδικότερα στη δισέλιδη επιστολή που απέστειλε η Veratour στους Έλληνες ξενοδόχους και κοινοποιήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Δυστυχώς αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες συμπεριλαμβανομένων των αποτυχημένων εκλογών οι οποίες είχαν ως συνέπεια να υποβαθμίσουν οι Διεθνείς Εταιρείες Αξιολόγησης την Ελλάδα σε επίπεδο CCC μας επιβάλλει να πάρουμε κάποιο χρόνο και να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια που αφορούν τη χώρα σας.

Όπως αναφέρεται ευρέως σε όλα τα μέσα διεθνώς και όπως συζητείται στο Camp David, η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον σταθερή χώρα από οικονομικής απόψεως και πολλοί σημαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη τις ερχόμενες εβδομάδες".

Κανένα ρίσκο μέχρι τις εκλογές

Ο πρόεδρος της Veratour κ. Carlo Pompili στην επιστολή κάνει επίσης λόγο για μεγάλη μείωση των πωλήσεων και ένα πραγματικά αβέβαιο κοντινό μέλλον τους υποχρεώνει να σταματήσουν την αύξηση της οικονομικής έκθεσής τους όπως επίσης και το πιστωτικό όριο που παραδίδεται από τη Veratour σε όλους τους Ελληνες εταίρους της.

Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως:

"Η εγγύηση και οι προκαταβολές οι οποίες σας έχουν ήδη σταλεί μέχρι τώρα είναι παραπάνω από αρκετές για να καλύψουν τα κόστη που σχετίζονται με την παραμονή όλων των πελατών μας κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας και για να ξεκινήσουν όλες οι λειτουργίες σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα πρότυπα υπηρεσιών μας".

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Veratour ξεκαθαρίζει πως μόλις η κατάσταση της Ελλάδας σταθεροποιηθεί και γίνει ελαφρώς πιο ξεκάθαρη από πολιτικής και οικονομικής άποψης και μόλις ανακτήσουν τις πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι τώρα θα αρχίσουν και πάλι να πληρώνουν σύμφωνα με την πραγματική πληρότητα του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την κατάσταση των κρατήσεων.

Διαθέτει πακέτα διακοπών στην Ελλάδα για τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κω, την Αλόννησο, την Κάρπαθο και τη Μύκονο.

Όσον αφορά στους τζίρους της εταιρείας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως το 2010 κυμάνθηκαν στα 170 εκατομμύρια ευρώ ενώ το 2011 κατάφερε να τα αυξήσει κατά 4,5% με 177 εκατ. ευρώ.


Πηγή : News247.gr