Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ποιες τροφές προστατεύουν την όραση ;


Οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των οφθαλμών και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στην πρόληψη παθήσεων όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ο καταρράκτης και το γλαύκωμα, αναφέρει το Academy of Nutrition and Dietetics, των ΗΠΑ.


Ακολουθούν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία των ματιών:


ΒιταμίνηA: Επιλέξτε ντομάτες, παπάγια, καρότα και ενισχυμένο γάλα.
Βιταμίνη C: Να καταναλώνετε πορτοκάλια, φράουλες, πιπεριές και μπρόκολο.
Βιταμίνη E: Επιλέξτε έλαια, ξηρούς καρπούς φύτρο σιταριού και σπόρους.
Για τις θρεπτικές ουσίες ζεαξανθίνη και λουτείνη, επιλέξτε φυλλώδη λαχανικά, μάγκο, ακτινίδιο, μπρόκολο, αρακά, καλαμπόκι, κόκκινα σταφύλια και πορτοκάλια.