Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

54 ευρώ κοστίζει μια... βουτιά στην Αττική!


«Ψυχρολουσία» για την ελληνική οικογένεια θα είναι τα φετινά μπάνια και κυρίως για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, όπου μια μέρα στην πλαζ κοστίζει… 54 ευρώ!Το «καπέλο» της εισόδου και οι «τσουχτερές» τιμές των beach bars καθιστούν τα «μπάνια του λαού» είδος πολυτελείας.

Συγκεκριμένα, μια τετραμελής οικογένεια με ανήλικα παιδιά ή μια τετραμελής παρέα θα χρειαστεί 54 ευρώ για 4 εισιτήρια εισόδου στην πλαζ, 4 ξαπλώστρες και 4 ροφήματα!

Αρκετά λιγότερα θα πληρώσει μια οικογένεια στην περιφέρεια, όπου δεν υπάρχει το «φέσι» της εισόδου και οι τιμές των προϊόντων είναι πιο χαμηλές.

Πλαζ στην Βουλιαγμένη

Σε μια από τις πιο δημοφιλείς πλαζ της Βούλας οι τιμές εισόδου διαμορφώνονται στα 5.50 ευρώ για τις καθημερινές και στα 6.50 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα ανά άτομο, ενώ ο καφές υπολογίζεται γύρω στα 2.5 με 3 ευρώ.
Ακόμα πιο υψηλές είναι οι τιμές σε γνωστή πλαζ της Γλυφάδας, όπου για τις καθημερινές ένας λουόμενος πρέπει να δώσει 6 ευρώ είσοδο και το Σαββατοκύριακο 8, ενώ στα 7 ευρώ για τις καθημερινές διαμορφώνεται η τιμή εισόδου σε γνωστή πλαζ της Βάρκιζας. Οι τιμές «πέφτουν» περίπου στα 3.50 ευρώ για φοιτητές, ανέργους και ηλικιωμένους.

Οικονομικές λύσεις στην Αττική

Πιο οικονομικά είναι τα μπάνια στις οργανωμένες παραλίες: Μαύρο Λιθάρι στην Ανάβυσσο και Καράβι στον Σχοινιά, όπου δεν υπάρχει είσοδος, ενώ σε ορισμένα από τα μαγαζιά δεν χρεώνονται και οι ξαπλώστρες.

Τυχεροί οι Θεσσαλονικείς

Τα μπάνια στην συμπρωτεύουσα είναι πιο οικονομικά, αφού δεν τίθεται θέμα εισόδου στις πλαζ, ούτε χρεώνονται οι ξαπλώστρες. Οι λουόμενοι μπορούν να ξοδέψουν από... τίποτα έως 2.50 – 3 ευρώ που κοστίζουν οι καφέδες στις παραλίες Περαία, Μπαχτσέ, Μηχανιώνα, Οφρυνίου, Επανομή, Ασπροβάλτα, Βράσνα και Σταυρός.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος