Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Μαφιόζικη εκτέλεση με πέντε νεκρούς στην Κύπρο



Μαφιόζικη εκτέλεση με πέντε θύματα διαπράχθηκε τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από άγνωστο ή άγνωστους δράστες, οι οποίοι τους είχαν στήσει καρτέρι και τους γάζωσαν με πιστόλια στο κεφάλι και το στήθος.


Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, τα θύματα εργάζονταν ως φρουροί ασφαλείας επιχειρηματία στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Στις 3.30 τα ξημερώματα επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο κινείτο σε περιφερειακό δρόμο πίσω από την κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας στην Οδό Καταλυμάτων.

Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν το όχημα ενώ αυτό ήταν εν κινήσει, ανέκοψαν την πορεία του οχήματος, το οποίο συνέχισε ακυβέρνητο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πυροβόλησαν εν ψυχρώ τα πέντε πρόσωπα στο κεφάλι και στο στήθος. Ο θάνατος των τριών επιβαινόντων ήταν ακαριαίος. Τα άλλα δύο θύματα υπέκυψαν στα τραύματα τους κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Στη σκηνή εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός από κάλυκες και άλλα τεκμήρια που θα τεθούν στο μικροσκόπιο των ανακριτών. Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει εκ πρώτης όψεως η αστυνομίας την εκτέλεση των πέντε φρουρών ασφαλείας.