Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ανάμεσα στα σπίτια η φωτιά στην Κερατές- Οι κάτοικοι ρίχνουν νερό με κουβάδες



Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα οπου οι φλόγες έχουν "κυκλώσει" τον οικισμό Σιντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια.



Η πυρκαγιά έφτασε τον οικισμό της Π. Φώκαιας και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά περνάει ανάμεσα από τα σπίτια. Οι κάτοικοι προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τις περιουσίες τους με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Με κουβάδες στα χέρια ρίχνουν νερό στις αυλές τους.

Δείτε το βίντεο με τους κατοίκους


Δείτε το βίνετο με την Κερατέα να είναι τυλιγμένη στις φλόγες


Η φωτιά που φαίνεται να ξεκίνησε από εργασίες οξυγονοκόλλησης, καίει βλάστηση ενώ στο σημείο βρίσκονται 150 πυροσβέστες, και 30 οχήματα. Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση σε όλους τους πολίτες που κινούνται χωρίς λόγο στην Παραλιακή λεωφόρο να αποχωρήσουν γιατί στο σημείο παρατηρείται μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και υδροφόρων προς το μέτωπο της φωτιάς.

Δείτε βίντεο με πλάνα από τη φωτιά


Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους και ρίχουν νερό στις αυλές τους.


Λόγω ισχυρών ανέμων δεν μπορούν να συμμετέχουν στην επειχείρηση πυροσβεστικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να συμμετέχουν μόνο ελικόπτερα. Το στοίχημα της πυροσβεστικής είναι να μην φτάσει η φωτιά στον οικισμο Θυμάρι.

Πηγή : newsit.gr