Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Βρετανίδα δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι τη βίασαν στην πλατεία Ταχρίρ


Η 21 ετών βρετανίδα δημοσιογράφος, Natasha Smith, καταγγέλλει ότι βιάστηκε από ομάδα «αγρίων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, την ώρα που χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώνονταν για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη χώρα τους.



Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail η νεαρή φοιτήτρια δημοσιογραφίας δέχτηκε βίαιη επίθεση από «ομάδα άγριων ζώων, οι οποίοι την έγδυσαν, της έγδαραν το δέρμα, την έσφιξαν δυνατά στο στήθος και την κακοποίησαν.


«Το μόνο που μπορούσα να δω είναι τα βλέμματα πολλών επάνω μου καθώς με περιέφεραν σαν “φρέσκο κρέας” μπροστά σε πεινασμένα λιοντάρια» έγραψε η ίδια στο blog της.


«Άρχισα να τσιρίζω. Καταλάβαινα τι συνέβαινε και ήμουν αδύναμη, δε μπορούσα να το σταματήσω. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχα βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση. Άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως είναι “αυτό”. Ίσως αυτός είναι ο τρόπος που θα πεθάνω. Είχα ζήσει καλά μέχρι τώρα. Είτε ζήσω, είτε πεθάνω, αυτό που συμβαίνει τώρα θα τελειώσει σε λίγο» πρόσθεσε.


Κατάφερε να διαφύγει χάρη στην επέμβαση δύο άλλων ανδρών και ντόπιων γυναικών οι οποίοι την οδήγησαν σε μια σκηνή και της έδωσαν να φορέσει ρούχα και μια μπούρκα. «Το πλήθος έξω από τη σκηνή ήθελε κι άλλο αίμα» έγραψε ακόμη.


Για να μπορέσει να ξεφύγει προσποιήθηκε τη γυναίκα ενός αγνώστου, κρατώντας τον από το χέρι την ώρα που βγήκε από τη σκηνή.



«Οι γυναίκες που είπαν ότι μου επιτέθηκαν επειδή υπήρξαν φήμες ότι ήμουν κατάσκοπος. Ακόμη κι αυτό να ήταν η αιτία, χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να κακοποιήσουν μια νεαρή, ξανθιά, δυτική κοπέλα» είπε.

Η Smith δεν είναι η πρώτη γυναίκα από τη Δύση που δέχεται επίθεση στην Αίγυπτο. Η δημοσιογράφος του CBS News Lara Logan είχε δεχτεί επίθεση κατά τη διάρκεια της επανάστασης το 2011. Τότε είχε δηλώσει: «Άντρες από το πλήθος με βίασαν με τα χέρια τους».