Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Google Maps εναντίον Αpple Maps



Η μεγαλύτερη αλλαγή μεταξύ άλλων στο iOS ήταν οι χάρτες της Apple και η απόφαση της εταιρείας να εγκαταλείψει τα Google Maps. Άξιζε όμως η επιλογή της εταιρείας; Οι χάρτες της θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα επιτυχημένα Google Maps;



Η εφαρμογή της Apple έχει τρισδιάστατη απεικόνιση, εξαιρετική συνεργασία με το Siri, και κάνει χρήση ανώνυμων δεδομένων που συλλέγει συνολικά από τους χρήστες για ώστε να δώσει οδηγίες πλοήγησης.

Βέβαια είναι λίγο άδικο να συγκρίνουμε τους χάρτες από τη στιγμή που η εφαρμογή της Apple είναι σε φάση beta. Ωστόσο, όταν επιλέξεις να αφήσεις τα Google maps, τότε αυτό που ετοιμάζεις πρέπει να είναι εξίσου καλό… και μία σύγκριση με τις εικόνες δίπλα – δίπλα θα μας δώσει πολλές απαντήσεις!


Στους χάρτες του San Francisco και της Νέας Υόρκης, η εφαρμογή της Apple έχει πιο καθαρή εικόνα αλλά υστερεί στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών. Στο Google Maps αναγράφονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια οι οδοί και οι κατευθύνσεις.


Τα δρομολόγια φαίνεται πως δεν έχουν πρόβλημα σε κανένα από τους δύο χάρτες. Το αναμενόμενο πλεονέκτημα των χαρτών της Apple είναι η δυνατότητα turn-by-turn.


Σχετικά με το Satellite View, η δορυφορική εικόνα του Google έχει περισσότερες λεπτομέρειες όπως και στους χάρτες. Συμπερασματικά, τα Google Maps φαίνεται πως έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα, αυτό όμως είναι λογικό αφού η Google δραστηριοποιείται στο χώρο περισσότερα χρόνια από την Apple.