Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Kάν'το όπως μια γυναίκα: εξάλλου σε κάποιους τομείς τα καταφέρνουν καλύτερα



Δεν είναι ότι οι γυναίκες υπερτερούν των αντρών σε όλους τους τομείς. Απλά σε κάποιους έχουν το "πάνω χέρι". Δεν το λέμε εμείς, οι μελέτες...


Οι έρευνες για τα δύο φύλα ήταν ανέκαθεν από τις πιο εκτενείς στον επιστημονικό κόσμο και από τις πιο ενδιαφέρουσες για τους αναγνώστες. Το Cosmo.gr συνέλεξε (αυτή τη φορά) μερικές από εκείνες που οι γυναίκες "βάζουν τα γυαλιά" στους άντρες.
- Η καθαριότητα είναι γένους θηλυκού


Δε θα μιλήσουμε για τη συχνότητα του ντουζ, αλλά για τις συνήθειες των δύο φύλων στο γραφείο. Εκεί, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άντρες είχαν πάνω από 10 με 20% περισσότερα βακτήρια στους χώρους εργασίας τους από ότι οι γυναίκες, οι οποίες εμφανίζονται πιο τακτικές, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του San Diego.


- Οι γυναίκες επιζούν (περισσότερο) στα αυτοκινητιστικά

Αυτό είναι λυπηρό, αλλά είναι αλήθεια. Οι άνδρες έχουν 77% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα από ό, τι οι γυναίκες, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. Να γιατί οι γυναίκες θεωρούνται γκρινιάρες στο θέμα "ζώνη".


- Μιλούν ανοιχτά και βγαίνουν κερδισμένες

Τις αγχώνει κάτι; Έχουν οικονομικά, αισθηματικά ή οικογενειακά προβλήματα; Ό,τι και να συμβαίνει σε μια γυναίκα, φροντίζει να το εξωτερικεύει. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2000 συμμετεχόντων και από τα δύο φύλα, διαπιστώθηκε ότι ενώ ο 53% των γυναικών μιλούσαν πιο πολύ στους κοντινούς τους ανθρώπους για τα προβλήματά τους, ενώ το ποσοστό για τους άντρες έφτανε μόλις το 29%. Αποτέλεσμα; Ο αντρικός πληθυσμός είναι πιο πιθανό να υποφέρει από κατάθλιψη και ανασφάλεια.


- "Ορκίζεται η..."

Πρώτο στοιχείο: Οι γυναίκες σπανίως είναι αυτό που λέμε "αιώνιος φοιτητής" καθώς είναι πιο πιθανό να πάρουν πτυχίο πριν από τα 5 χρόνια. Αντίθετα οι άντρες το καθυστερούν. Δεύτερον, τα στατιστικά από το αμερικανικό Υπουργείο Παιδείας που χρησιμοποίησε παλαιότερη μελέτη έδειξαν ότι οι άντρες φλερτάρουν περισσότερο με το να μην πάρουν ποτέ το πτυχίο τους.

- (Και) η σωστή διατροφή ανήκει στις γυναίκες

Πίτσα οι άντρες; Φρούτα οι γυναίκες. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 14.000 άτομα, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, έδειξε ότι οι γυναίκες επιλέγουν πολύ πιο υγιεινά τρόφιμα από τους άνδρες. Έτσι απαλύνουν κάπως τις τύψεις από το γλυκό που μόλις καταβρόχθισαν!


- Καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα

Τα πρωτεία και στον τομέα της υγείας, (με την ευρύτερη έννοια) κατέχουν οι γυναίκες, χάριν ενός μυστικού όπλου: των οιστρογόνων. Μια παλαιότερη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο McGill ανέφερε ότι τα οιστρογόνα βοηθούν τις γυναίκες να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις. Την ίδια στιγμή οι άντρες που παράγουν πολύ μικρότερες ποσότητες της ουσίας έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.


- "Μπροστά" και στις επενδύσεις

Γνώριζες ότι οι αποδόσεις των επενδύσεων των γυναικών ξεπερνούν αυτές των αντρών; Πράγματι! Μια μελέτη 100.000 ατόμων που είχαν δραστηριοποιηθεί στον τομέα των επενδύσεων έδειξε ότι το 18% των γυναικών εξαιρετικές αποδόσεις έναντι του 11% των αντρών. Ο λόγος; Είναι πιο προσεκτικές με τις αποφάσεις τους και σκέφτονται μακροπρόθεσμα.


- Ελέγχουν το άγχος (στη δουλειά)

Ποιος είπε ότι οι γυναίκες είναι πιο αγχώδεις; Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Western Ontario στον Καναδά διαπίστωσε ότι οι γυναίκες διαχειρίζονται καλύτερα την πίεση μιας επαγγελματικής συνέντευξης και αυτό γιατί έχουν την τάση να πηγαίνουν πιο... προετοιμασμένες.


- Γυναικεία μακροζωία

E μετά από όλα αυτά ήταν αναμενόμενο. Μεταξύ του παγκόσμιου πληθυσμού, από όσους έχουν πατήσει τα 100, το 85% ήταν γυναίκες, σύμφωνα με σχετική βρετανική μελέτη. Ακόμη, σε γενικές γραμμές οι γυναίκες ζουν από 5 έως 10 χρόνια περισσότερο από τους άντρες.


Πηγή : cosmo.gr