Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αμυράς: Εσχάτη των ποινών για όσους ψήφισαν το Μνημόνιο - VIDEO


Κόντρα Αντώνη Σρόιτερ και Ιφικράτη Αμυρά στον τηλεοπτικό αέρα για το επίμαχο βίντεο με το οποίο ο δεύτερος καλούσε τον κόσμο να πάρει στα χέρια τα όπλα



Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ιφικράτης Αμυράς, για τον σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με τις δηλώσεις του για τη "βία των επαναστατών".

Μιλώντας στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ "Αυτοψία", ο Ιφικράτης Αμυράς επανέλαβε ότι δεν ήταν ποτέ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΔΗΚΚΙ αλλά ότι αυτοπροτάθηκε για τις εκλογές και η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε.

Αναφερόμενος στις εικόνες με προπηλακίσεις πολιτικών και αντιπαραθέσεις διαδηλωτών που έδειξε η εκπομπή τόνισε ότι δεν έχουν προβληθεί εικόνες από την κρατική βία, ενώ αναρωτήθηκε αν "η βία των ΜΑΤ είναι νόμιμη και η βία των επαναστατών είναι παράνομη".

"Δηλαδή όταν κάποιος πάρει ένα ρόπαλο και λέει ότι εγώ είμαι αστυνομικός των ΜΑΤ και αρχίσει να σπάει τα κεφάλια των διαδηλωτών, αυτό είναι νόμιμο; Αν είναι νόμιμο, τότε και η άλλη βία πρέπει να είναι νόμιμη", σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Αμυράς υπενθύμισε ότι "εμφανίστηκε και ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Χρυσοχοΐδης και άρχισαν να μιλάνε και να τρομοκρατούν τον κόσμο λέγοντας ότι θα κατέβουν τα τανκς στους δρόμους για να προστατεύσουν τις τράπεζες. Όλο αυτό το κλίμα καλλιέργειας τρομοκρατίας και φόβου ποιος το ξεκίνησε; Εγώ ξεκίνησα να μιλάω για τεθωρακισμένα στους δρόμους;"

Αναφερόμενος στον Γιάννη Μιχελάκη που πήγε στον Εισαγγελέα στοιχεία για το περίφημο βίντεο, όπου εμφανίζεται να καλεί τον λαό να πάρει τα όπλα και να σχηματίσει "Επαναστατικό στρατό" ενάντια στην "Κατοχική κυβέρνηση", ο Ιφικράτης Αμυράς ανέφερε:

"Υπάρχει και ένας κύριος ο οποίος τις τελευταίες ημέρες που προσπαθεί να σηκώσει το ζήτημα με το βίντεο για να μου προκαλέσει πρόβλημα και πάει στους εισαγγελείς και καταθέτει δεν ξέρω τι έχει καταθέσει εκεί πέρα. Πριν από λίγο καιρό ο αρχηγός της ΝΔ φωτογραφήθηκε με έναν κύριο ονόματι Βορίδη ο οποίος έχει φωτογραφίες στο Διαδίκτυο με τσεκούρια. Εγώ δεν έχω φωτογραφηθεί με τσεκούρια", επισήμανε.

Όταν ο Αντώνης Σρόιτερ τον ρώτησε για το συγκεκριμένο βίντεο, ο Ιφικράτης Αμυράς δήλωσε ότι το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο σε διαφορετικές συνθήκες και αναφέρεται "στον πόλεμο που γινόταν στο Σύνταγμα" και σε μια παλαϊκή εξέγερση στην οποία εκείνος καλούσε σε εκείνο το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για να ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Εξήγησε ότι αν κάποιος τον χτυπήσει, όπως είπε συνέβαινε με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα, εκείνος θα απαντήσει, ενώ τόνισε ότι δεν φοράει ποτέ κουκούλα αλλά μιλάει πάντα με το πρόσωπο του ανοιχτό.

Στην ερώτηση για το ποιους πολιτικούς αφορά εκείνο το βίντεο, ανέφερε ότι "το βίντεο στρεφόταν κατά της Χούντας του ΔΝΤ και τους ελληνόφωνους δωσίλογους όπως ο κ. Παπανδρέου. Στρεφόταν εναντίον αυτών που υπέγραψαν το Μνημόνιο", τόνισε.

"Όσοι υπουργοί υπέγραψαν το Μνημόνιο και κυκλοφορούν ελεύθεροι, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες", υπογράμμισε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "αν η Δικαιοσύνη συνεχίζει να τους αφήνει ελεύθερους, τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει τη Δικαιοσύνη στα χέρια του".

"Πρέπει να περάσουν από λαϊκά δικαστήρια και να τους επιβληθεί η εσχάτη των ποινών", δηλαδή να εκτελεστούν, κατέληξε.



Πηγή : news247.gr