Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Από Αθήνα στις ΗΠΑ με... ταχυδρομείο κλεμμένος πίνακας του Νταλί!


Ο πίνακας "Cartel de Don Juan Tenirio" του Σαλβαντόρ Νταλί, ο οποίος είχε κλαπεί την περασμένη εβδομάδα από πινακοθήκη της Νέας Υόρκης, επιστράφηκε στις ΗΠΑ από... Αθήνα!Μια ακουαρέλα του ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, που η τρέχουσα εμπορική αξία της υπολογίζεται σε περίπου 150.000 δολάρια, η οποία εκλάπη πριν από περίπου δέκα ημέρες από μια γκαλερί τέχνης στη Νέα Υόρκη, επεστράφη μέσω ταχυδρομείου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πόλης.

Ο πίνακας, που τιτλοφορείται "Cartel del Don Juan Tenorio", "βρέθηκε στις 28 Ιουνίου. Είχε σταλεί ταχυδρομικώς στις ΗΠΑ και κατασχέθηκε από τις τελωνειακές αρχές. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης τον πήρε και τον παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ακουαρέλα "είχε σταλεί από την Αθήνα, στην Ελλάδα", διευκρίνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι "κανένας" δεν έχει συλληφθεί σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

Ο πίνακας αυτός εκτίθετο στην γκαλερί "Venus Over Manhattan", η οποία άνοιξε τον περασμένο μήνα κοντά στο Σέντραλ Παρκ, της Νέας Υόρκης.